berlin, dag ett.

hej hörrni! alltså jag är så himla, himla glad att vara tillbaka i stockholm. mm, har saknat stockholm. har saknat min säng, min dusch, min hörna i soffan, har saknat allt. men förlåt, det här ska inte bli värsta hyllningsinlägget till stockholm. kanske snarare tvärtom, för här kommer första bilderna från berlin! vet inte riktigt varför, men blev inte supernöjd med berlinbilderna, faktiskt. aja, hur som helst. första kvällen/dagen i berlin:

berlin, day 1.

vi kom fram ganska sent en onsdagskväll och när vi väl hittat fram till vårt hostel sminkade vi oss lite och snackade om vad vi ville göra. här är madde, som kom välförberedd med en hel påse kondomer.

berlin, day 1.

paxade sängar.

berlin, day 1.

tog en öl på hostelbaren.så gick vi till en bar som hette kptn och kollade på tyska hipsters, drack drinkar, trängdes i baren och snackade. ovan, mitt gulliga sällskap: madde, tessan och gösta.och här är jag och madde! haha, alltså, jag hade inte orkat byta om, så jag var där i kläderna jag hade rest i. det vill säga träningsbyxor, sneakers och en sliten gammal t-shirt från en charity shop i skottland. keepin' it classy. hur som helst, det vi alla var överens om skulle bli en ""tidig kväll"" slutade med att vi kom tillbaka till vårt hostel vid fyra på morgonen. så kan det gå. och det var första kvällen i berlin!

berlin, day 1.

nästa dag vaknade vi ganska sent, och vi bestämde oss för att turista lite. det var första gången i berlin för både madde och tessan, så vi hoppade på s-bahn och åkte in mot alexanderplatz.

berlin, day 1.

gösta.

berlin, day 1.

lajvade tour guide och visade tv-tornet. mm, fint.

berlin, day 1.

jeansgänget. kände mig utanför pga var den enda utan vare sig jeansjacka eller jeansshorts :(

berlin, day 1.

tessan. vi gick till ett kafé några kvarter från alexanderplatz för en väldigt sen frukost. beställde svinmycket god mat och njöt av solen. och det var här, strax innan vi skulle gå, som jag märkte att min mobil blivit stulen :( jaja, det var ju tyvärr inget vi kunde göra åt saken, men ändå lite jobbigt.

berlin, day 1.

berlin, day 1.

berlin, day 1.

promenerade runt en stund och bestämde oss sen för att hoppa på en sightseeingbuss så att tessan och madde skulle kunna få lite mer ~överblick~ över berlin.

berlin, day 1.

åkte runt ca hela berlin, kollade på sevärdheter och fick höra en hel del intressant information. efter en stund hoppade vi av vid ku'damm och kollade i lite affärer.

berlin, day 1.

berlin, day 1.

hoppade på en till buss och när vi hade åkt varvet runt så hoppade vi av vid alexanderplatz. jag drog med mig de andra till humana, där jag hittade ett döfint blommigt linne. letade runt i vad som kändes som evigheter, prövade barbieklänningar och glittriga skjortor innan vi till slut åkte tillbaka till vårt hostel för att vila lite.

berlin, day 1.

efter ett par timmar hade vi vilat upp oss, bytt om och sminkat oss och vi kände oss redo för kvällen.
 

så vi åkte först till en restaurang med svinbilliga cocktails och efter det hamnade vi på gaybar med rosa fluffväggar och latextak och kristallkronor. trängdes om de få sittplatser som fanns, drack öl, lyssnade på musik, snackade med en kille som pluggade europarätt (!!) i berlin och träffade ett par kompisar från irland som gratulerade oss till förra årets eurovisionvinst. jag och tessan kände oss lite trötta och tog en taxi hem vid tre, medan madde och gösta stannade kvar. mycket bra kväll, tycker jag.
 
och så såg första dagen i berlin ut. typ. femte och artonde bilden är maddes!
dagens planer är att packa upp min resväska, städa mitt rum och äta lunch med madde. ha det bra, puss.